Litteratur

————————————————————-

Et bedre liv med diabetes“Et bedre liv med diabetes” af Clea Bruun Johansen og Anne Mose (2013)

Bogen handler om om de psykologiske udfordringer, der ofte knytter sig til livet med diabetes, og om hvordan man kan få hverdagen med diabetes til at fungere så godt og tilfredsstillende, som muligt.

Læs mere…..

————————————————————-

Et barn får diabetes“Et barn får diabetes” (2014) af Rikke og Kasper Hincelli

Et barn får diabetes – en families fortælling er Rikke og Kasper Hinchelis ærlige og ligefremme beretning om, hvordan livet ændrede sig for Freja og familien, og hvordan de trin for trin satte sig ind i, hvad diabetes betyder for såvel barnet som hele familien. Det er ikke en katastrofe at få diabetes. Og man kan leve godt videre med sygdommen, men der er rigtig mange forhold, som familien skal tage stilling til – og det er netop hensigten med denne bog – at hjælpe mange andre familier til at komme videre.

Læs mere …..

————————————————————-

Diabetic Athlete's HandbookKom godt i gang med Diabetic Athlete’s Handbook

Sheri R. Colberg, som ud over at have type 1 diabetes også er fysiolog, har med Diabetic Athlete’s Handbook skrevet en superanvendelig bog om, hvordan det er muligt at træne med diabetes og endda dyrke idræt på eliteniveau. Bogen indeholder konkrete og brugbare eksempler på, hvordan idrætsudøvere inden for forskellige sportsgrene lever et aktivt liv med diabetes.
Bogen er skrevet på engelsk men er let at læse og forstå, selv de afsnit som beskriver kroppens fysiologi. Kan absolut anbefales og herfra får den fem smileys 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

Læs mere …..

————————————————————-

50 Secrets of the Longest Living People with Diabetes50 Secrets of the Longest Living People with Diabetes

Sheri R. Colberg er sammen med Steven V. Edelman forfatter til bogen “50 Secrets of the Longest Living People with Diabetes”, som giver tro og håb på, at det er muligt at leve et langt og godt liv med diabetes. Der er god inspiration at hente i brødrene Cleveland, Robert ‘Bob’ og Gerald, der som 87-årig og 91-årig (i 2007) havde levet hhv. 82 og 75 år med type 1 diabetes. Og det vel at mærke i en tid, hvor insulin var nyopdaget.

Også historien om Gladys C. Lester Dull, 90-årig, der fik diagnosticeret type 1 diabetes som 6-årig i 1924, og som har overlevet alle sine fire søskende (uden diabetes) vidner om, at ukuelig vilje, sund levevis, viden og humoristisk sans hjælper, når man har diabetes.

Bogen giver 50 ‘hemmeligheder’ – vi vil kalde dem bud – på, hvordan vi kan leve et helt og godt liv med diabetes. Og dækker alt fra følelsesmæssige aspekter, viden, kost, til træning og teknologi eksempelvis: #3 Refuse to be a victim, #8 Learn all you can about diabetes, #26 Live an active life og #38 Seek out your peers. 4,5 smileys herfra 🙂 🙂 🙂 😀

Læs mere …..

————————————————————-

Inspirational Speaker • Health Coach • Author • Provocateur  –  Riva Greenberg

Riva Greenberg er en stor inspiration og har skrevet følgende bøger: Diabetes Do’s & How-To’s, 50 Diabetes Myths That Can Ruin Your Life, The ABCs Of Loving Yourself With Diabetes

————————————————————-