Event 21. marts 2024: ‘Diabetesteknologi og videndeling’

Tine Filges og Linda H. Raimond

Som et helt nyt tiltag afholdt Type 1 Tænketank for Diabetes et event på SDCC i Herlev med fokus på at lade personer med type 1 diabetes tage mikrononen og fortælle om livet med type 1 diabetes. Personer med type 1 diabetes, deres familier, sundhedsfaglige og næsten alle virksomheder der leverer den diabetesteknologi vi har til rådighed i Danmark mødtes og talte om CGM og insulinpumper i 3 timer.

Torsdag d. 21 marts 2024 lige før påske holdt Type1-Tænketank for Diabetes sammen med Steno Diabetescenter Copenhagen (SDCC) et arrangement med fokus på videndeling og livet med type 1 diabetes med smartpens, pumper og CGM.

Diabetesteknologi og livet med type 1 diabetes i fokus

Vi er i Type1-Tænketank for Diabetes stolte af, at vi kunne samle omkring 75 mennesker med interesse i type 1 diabetes og viden om diabetesteknologi. Der blev netværket og der var tydeligvis både gensynsglæde, nye møder og glædelige gensyn mellem gamle bekendtskaber.

Midt på det store ventreareal på centret i Herlev mødtes folk, der lever med type 1 diabetes, deres familier, repræsentanter fra de forskellige diabetestech-virksomheder og sundhedsfagligt personale fra SDCC. Temaet var videndeling om livet med type 1 diabetes og diabetesteknologi.

Hjælp fra flere sider

Børnediabetesfonden havde gjort det muligt at drikke gratis cola light til alle og vingaver til talerne. SDCC sørgede for kaffe, snacks og rugbrødssandwich til alle. Firmaet Stevii kom med iskolde smagsprøver på deres nye luksus sodavand, der er sødet med stevia. Og firmaet der står bag Mentos i Danmark havde sørger for masser af ruller til alle.

Fotos fra aftenen

En stribe af oplæg om livet med type 1 diabetes fra eksperterne selv

Vi havde inviteret en stribe af skønne og meget forskellige mennesker til at holde oplæg om deres liv med type 1 diabetes og diabetesteknologi. Den yngste var 20 år og den ældste 58 år.

Der var indlagt to længere pauser i programmet, så folk havde mulighed for at lære hinanden at kende og tale med de to garvede diabetessygeplejersker Annette og Tina fra klinikken på SDCC.

Cafeen inddraget og indrettet til dialog oog spørgsmål

Caféen på SDCC var indrettet så hvert firma havde et bord, og gæsterne kunne stille spørgsmål til repræsentanterne fra Medtronic, Rubin Medical, Nordic Infucare (Dexcom og Omnipod) Medtrum, Abbott og Roche om deres teknologier indenfor CGM og pumper (se links). Novo Nordisk og Sanofi var også med for at repræsentere deres smartpen og podcastserie om type 1 diabetes.

Et pilotarrangement som komme igen

Da det var første gang tænketanken holdt et større arrangement på SDCC, var det ikke annonceret på SDCC’s website, og det blev heller ikke streamet. Det håber vi sker næste gang, så endnu flere får mulighed for at netværke, blive klogere på diabetesteknlogi også selvom man ikke har mulighed for at møde op fysisk men hellere vil streame hjemmefra.

Det er nemlig planen, at et tilsvarende event afholdes til efteråret 2024.

Du kan læse programmet her:

PROGRAM FOR VIDENDELING OG DIABETESTEKNOLOGI:

17.00-17.10: Velkomst og introduktion v. Linda H. Raimond og Tine Filges

17.10-17.30: Frederik Persson, diabeteslæge og ny klinikchef på SDCC vil tale om ”Steno Life”.

18.05-18-15: Thomas Degenhardt: bruger Flexpen og LibreLink.

18.15-18.30: Mads og Jeppe Fly-Hansen: Jeppe er 19 år og iværksætter. Jeppe har type 1 diabetes og bruger Dexcom 7, penne og diverse apps. ”Fokus på kommunikation i familien om mad, træning og øl.”

18.30-18.40: Freja Stær Hincheli: 21 år og studerende på Københavns Universitet. Freja lever med type 1 diabetes på 16. år og er en erfaren pumpebruger. Hun fik sidste år Tandem med Control IQ.

18.40-19.10: Spisepause med mulighed for at netværke med hinanden og virksomhederne.

19.30-19.40: Morten Egebjerg Malmberg; 28 år, ph.d.-studerende dyrlæge, bruger pen og Libre 2. Morten har haft type 1 diabetes i 3 år. ”Hvad appen xDrip+ har gjort for mig.” (du kan se Mortens præsentation fra vores forrige event her.)

19.40-19.50: Søren Brunsgaard Petersen: 56 år musiker (trommeslager), erfaren bruger af Medtronic 780G. Søren har levet med type 1 i 45 år. Søren har kone og barn og drømmer om at hjælpe andre, der har type 1 diabetes.

19.50-20.00: Afrunding, evaluering og tak for i dag. V. Linda H. Raimond og Tine Filges

Har du spørgsmål til det næste event eller ideer til andre arrangementer kan du skrive til tænketanken på info@type1.dk