Politik & Debat

Politik

Her kan du finde vores politik i form af anbefalinger og høringssvar, indlæg og artikler i forskellige medier, hvor tænketanken udtrykker vores holdninger og værdier i forhold til forskellige aktuelle sager.

I Type1 arbejder vi for et mere effektivt og imødekommende sundhedsvæsen, brugerdreven innovation og lettere adgang til teknologi. Vi laver lobbyvirksomhed at prøve at flytte politiske beslutninger eller en offentlig mening eller holding.

Vi arbejder apolitisk, på tværs af sektorer og med alle, som ville i samme mening som os og uden afhængighedsforhold til nogen.

Advocacy

Det vi laver er advocacy – fortalervirksomhed. Advocacy er det som mange civilsamfundsorganisationer laver. Du kan læse mere om værktøjer indenfor advocacy her.

Type1 debat

Debat

Læs diabetespolitiske debatindlæg her. Både tænketankens egne indspark og fra personer, der lever med type 1 diabetes.

Høringssvar og indsigelser

Vi indsender løbende skriftlige høringssvar og indsigelser til aktuelle sager til ministerierne. Der sker eksempelvis i forbindelse med en høring over et udkast til et nyt lovforslag, vi men forringer vilkårene på type 1 diabetesområdet.

Anbefalinger

På baggrund af vores undersøgelser og øvrige arbejde skriver vi løbende anbefalinger. Anbefalingerne handler om at påpege væsentlige udfordringer og give vores bud på, hvordan behandlingen af type 1 diabetes i Danmark kan styrkes.

Oplæg og præsentationer

Vi er ofte ude at holde oplæg på møder og konferencer mv. Her kan du se nogle af vores powerpoint præsentationer som er en del af vores advocacy.

Artikler

Her har vi samlet eksempler på steder, hvor tænketanken optræder med kommentarer, bidrag og indlæg i forskelige medier.