NYHED: Type1s tech-guide 2021

tech-guide 2021

Så er Type1s tech-guide 2021 klar til brug. Guiden viser, hvilke insulinpumper og sensorer/CGM, som personer der lever med type 1 diabetes kan ansøge om på diabetesambulatorierne i Danmark. Guiden er skabt i et nyt og unikt samarbejde mellem brugere af teknologien, en pumpesygeplejerske og virksomhederne bag produkterne. Den er indtil videre lavet i et printbart pdf.-format i en kort version som løbende udvikles og tilrettes. Derudover er der et printsæt om looping og andre teknologier man kan få hjælp af i sin egenbehandling.

OBS: Tech-guiden er senest opdateret 4. okt. 2021.

Guiden kommer snart til at ligge som et online skema, så vi sikrer os, at den er nem at læse, kan udvides, og at den løbende kan revideres og opdateres og hele tiden tilpasses brugernes behov.

Type1s tech-guide er lavet i et helt nyt type samarbejde mellem personer, der lever med type 1 diabetes, sygeplejespecialister og virksomhederne bag produkterne.

Vi ønsker med guiden at skabe åbenhed og gennemsigtighed på teknologiområdet.

Vi ønsker at skabe et mere ligeværdig og fair diabetesbehandling for alle, der lever med type 1 diabetes. Uanset hvor man bor i landet. Tech-guiden er at sætte handling bag ord. En af vores mærkesager er, at der skal være nemmere adgang til ny diabetesteknologi i Danmark uanset om man er tilknyttet et diabetesambulatorium i Herning eller Hillerød.

Vigtigt med viden og vigtigt med den rigtige formidling

Tech-guiden er også et stykke pædagogisk udviklingsarbejde. Hvordan sikrer vi, at de teknologiske landevindinger formidles godt og bredt til alle, der lever med type 1 diabetes i Danmark? Mennesker lærer forskellligt, og det skal guiden have fokus på fremadrettet.

Rom blev ikke bygget på en dag

Tech-guiden både udvides og udvikles løbende. Alle er således inviteret med til at komme med gode input. Skriv til info@type1.dk mrk. tech-guide.

Tech-guiden er delt op i generel information om diabetesteknologi med oversigter over de komponenter systemerne består af.

Der er skemaer over det udstyr, som regionerne tilbyder på alle landets diabetesambulatorier, som tilbyder pumpebehandling.

Tech-guiden har i denne første version følgende indhold:

  1. Skema over insulinpumper, som du kan ansøge om på ambulatoriet 
  2. (fortsat) Skema over insulinpumper, som du kan ansøge om på ambulatoriet 
  3. Skema over sensorer (CGM), som du kan ansøge ambulatoriet eller kommunen om  
  4. (fortsat) Skema over sensorer/CGM, som du kan ansøge ambulatoriet eller kommunen om        

Vi har lavet tech-guiden i to versioner. En lang udgave på 15 sider og en kort version på 4 sider, hvor der kun er skemaer over insulinpumper og sensorer/CGM.

Du kan se og printe guiden herunder ved at trykke på knappen. Det fungerer bedst at læse tech-guiden på en computerskærm.

Scroll ned og se fotos.

Herunder kan du finde skemaer til:

  1. Skema over kombination af diabetesudstyr (ikoner)

2. Skema over forskelligt diabetesudstyr (ikoner)

3. Skema over det nationale udbud

 4. Skema over DIY gør-det-selv teknologi, Open source-systemer i Danmark (også kaldet looping)

5. Andre eksempler på udstyr som kan være en hjælp i behandlingen af type 1 diabetes

6.Hjælp til at læse techguiden

Vær med hvor det sker

Det er tidskrævende og omkostningstungt at udvikle en online tech-guide.

Vi søger også økonomiske bidragsydere, som kan hjælpe med at finansiere guidens videre udvikling. der er uendelig muligheder for at udbygge guiden både pædagogisk, visuelt og med forskningsbaseret viden.

Indtil videre har alle vores virksomheds-støttemedlemmer og Børnediabetes Type1 hjulpet med at få etableret guiden. Stort tak for det.

Har du meldt dig ind som støttemedlem af Foreningen Type1? Det er Foreningen Type1, der står bag Type1 – Tænketank for Diabetes. Du kan melde dig ind her.

Tech-guiden som fotos:

Slide 1
Slide 2
slide 3
tech-guide 2021 bagside