Rejseguide – hav en backup plan

Rejseguide type 1 diabetes

De fleste rejsevante personer, der lever type 1 diabetes, kan vist skrive under på, at det er fedest at have styr på sit udstyr og have en backup plan, hvis alt kikser eller du fx får dårlig mave.

Det er bare træls, hvis ens diabetesudstyr skal være det, som ødelægger alt det dejligt man gerne vil opleve. Her kan du finde en rejseguide, som Bjarne Ledet Larsen har oversat fra engelsk. Listen er udviklet af personer, der selv lever med type 1 diabetes.

Ferie- og rejseguiden, som du kan finde på denne side, er lavet til personer der lever med type 1 diabetes og beskriver hvordan, vi kan gøre, når vi rejser. Vi er vi blandt andet nødt til at sikre os, at vi har nok udstyr og insulin til turen.

Men hvad nu hvis du skal afsted i 6 måneder? Kan det være i kufferten eller håndbagagen, og hvad nu hvis kufferten forsvinder i lufthavnen?

Bare rolig – der findes en løsning på alt, og andre med type 1 diabetes, har prøvet det før dig. Det er ikke alt, der står i rejseguiden, men den kan bringe dig på sporet af, hvad det kan være smart at have styr på eller have gjort dig af overvejelser, før du tager afsted med kufferten.

Ferieguide til type 1 diabetes

Guiden beskriver langt fra det hele, men den giver en ide om, hvad det kan være godt at tænke igennem inden.

I gamle dage – for 20 år siden var det måske endda lettere at rejse end i dag, hvor vi har mere udstyr og mere teknologi, som kan drille eller gå i stykker.

Destinationen er ret vigtig

Destinationen er også vigtig i forhold til, hvor meget backup udstyr du skal have med, hvilket udstyr og hvilke situationer du kan overveje at tænke igennem, før du står idem.

Jo længere væk du er hjemmefra, jo mere øde din destination er, jo mere alvorligt bliver det, hvis dit udstyr fejler, og jo mere back-up udstyr skal du have med.

Rejseguide til type 1 diabetes – hav en back up plan

Læs hele guiden her:

Der findes en del tricks på nettet om, hvordan du rejser med type1 diabetes og alt dit udstyr og hvad du kan gøre, hvis alting driller….

Denne her er oversat til dansk.

Hvad påvirker blodsukrene på ferien?

Når man rejser, bliver man (heldigvis) påvirket af en masse nye indtryk fra mad, drikke og temperatur, tidsforskelle og meget mere.

Du kan måske have glade af at læse denne oversigt, der indeholder lister over, hvilke faktorer der alle steder -også i hverdagen – kan påvirke dine blodsukre.

Listen finder du her: 51 faktorer påvirker dit blodsukker

Mere om ferieguides til type 1 diabetes og huskelister

Her kan du finde mere hjælp til rejser og ferier.

  • Videncenter for Diabetes er et website med en masse information om diabetes, som de fem Steno diabetescentre står bag. har skrevet om emnet her.

  • Diabetesforeningen har også skrevet om alt det du skal huske at tjekke under “Rejse og diabetes