Returpen™ – giv nyt liv til din injektionspen

returpen og type1

Pr. 1. februar 2022 er Returpen udvidet til hele Danmark. Materialerne fra penne vil blive genanvendt til andre formål.

Plejede din insulinpen at ryge ud som affald uden at blive genbrugt? Nu kan du gemme dine penne fra Novo Nordisk og give dem nyt liv. Du skal bare aflevere dem på apotektet. Først var det kun apoteker i København, Aarhus og Kolding som tog imod pennene, men ordningen er pr. 1. februar 2022 udvidet til hele Danmark. Materialerne fra penne vil blive genanvendt til andre formål.

Hvert år producerer Novo Nordisk 500 millioner injektionspenne til mennesker verden over. Efter brug ender de som affald, og det er synd. For materialerne i dem er i høj kvalitet og kan godt genanvendes.

Hvad går Returpen™ ud på?

Vi har i Type1 – Tænketank for Diabetes indgået et partnerskab med Novo Nordisk, Diabetesforeningen, Apotekerforeningen og mange flere om dette fine klimapilotprojekt kaldet returpen™. Projektet er kørt som pilotprojekt siden 2020.

Returpen™ går ud på at tage materialerne fra din insulinpen fra Novo Nordisk og genanvende den til nye brugbare ting. Dog ikke nye insulinpenne, det dur materialerne ikke til.

Giv nyt liv til din insulinpen

Fra 1. februar 2022 kan du:

  1. Hente og bruge en returpen-pose til at opbevare dine brugte penne i. NB: Alt andet medicinsk affald skal ikke med ej heller nåle.
  2. Aflevere den næste gang, du er på apoteket (andre poser er også velkomne)

Få mere at vide

  • Få mere information på returpen.dk
  • Se også liste over apoteker i din by.

Partnerskabet omkring returpen består af 15 forskelige aktører. Type1-Tænketank for Diabetes har med glæde bidraget med viden og erfaringer, da et af vores mærkesager er, at vi skal have en bæredygtig diabetesbehandling. For os er klimaet dog kun en mindre del af det. Læs mere om vores vision og mærkesager her.

Workshop om Returpen. Her ses Tobias Bøggild-Damkvist til en workshop på Favrholm.