Indberet fejl, svigt eller mangler på dit diabetesudstyr

Indbret fejl og mangler på dit diabetesudstyr

Vi med type 1 diabetes kan opleve, at vores diabetesudstyr svigter, er defekt eller har en fejl. Udover at det er irriterende, er det vigtigt, at du sørger for, at indberette din fejl, svigt eller mangler påå dit på diabetesudstyr til Lægemiddelstyrelsen.

Læsetid: 2 Minutter

Så kan lægemiddelstyrelsen holde øje med om virksomhederne overholder deres forpligtelser og sikre at kvaliteten af diabetesudstyret bliver overholdt og styrket, hvis der er fejl, svigt eller mangler ved dit diabetesudstyr. Det er godt for dig og alle med type 1 diabetes.

Hvilke diabetesudstyr er det for?

Alle former for diabetesudstyr gælder det for, hvad enten det er en/et:

  • sensor
  • insulinpen
  • insulinpumpe
  • blodsukkerapparat
  • kanyler og lignende.

Fejlene påvirker dig i dagligdagen

Alle disse fejl, svigt og mangler på dit diabetesudstyr har konsekvenser for din dag og dit velbefindende i mange timer og dage. Selvom du ikke ligefrem dør af det, er det møgirriterende og utrygt.

Ligesom varer du reklamerer over

Som enhver anden vare du køber og du opdager fejl på, vil du jo kontakte firmaet du har købt fra og reklamere over det. Det samme kan du også gøre ved fejl, svigt eller mangler på dit diabetesudstyr til Lægemiddelstyrelsen.

Din indberetning gør en forskel

Når du indberetter fejl, svigt eller mangler på dit diabetesudstyr, hjælper du myndigheder med at få registrere, hvilke produkter eller særlige batches, der er problemer med.