Looping

Hvad du looper

Looping og loopers kommer fra closed loop, som henviser til et lukket kredsløb mellem en insulinpumpe og en sensor, der hele tiden måler blodsukkeret.

I det lukkede kredsløb taler insulinpumpe og sensor sammen, så insulinpumpen bliver fuldautomatisk og afgiver ekstra insulin eller slukker for tilførslen af insulin afhængig af dit blodsukkerniveau. Når du looper, bruger du en app, der får sensor og pumpe til at tale sammen.

Læsetid: 3 Minutter

App til telefonen – byg selv

Appen skal du selv bygge og installere på telefonen. Den er ikke godkendt af myndighederne. Det er via appen, at pumpen reagerer på dine blodsukkerværdier. Dvs giver dig automatisk insulin, når dit blodsukker stiger, og skruer ned for din insulin, hvis den forudser at du snart vil blive lav.

Spørgsmål og svar om looping

Læs vores udarbejdede spørgsmål og svar om looping med erfaringer fra både danske og internationale grupper.

Facebookgrupper til looping

Det bedste sted at starte er med den engelske Facebookgruppe Looped.
De er en af de største grupper om looping. Den havde i september 2019 ca. 15.000 medlemmer.

Du kan finde opdaterede links og vejledninger til de forskellige loopingsystemer. Det er mennesker med diabetes type 1 og deres pårørende, der selv har udviklet dem, fordi #wearenotwaiting!

Dansk Facebookgruppe

Du kan også finde en dansk loop-gruppe på Facebook, hvor du kan få viden og hjælp.

Sikkerhedsguide til looping

Men inden du kaster dig over legetøjet, de høje forventninger og drømmen om et nemmere liv med diabetes så husk nu sikkerheden.

Før du gør det selv – Husk nu sikkerheden og læs vores: Sikkerhedguide til loop.

Workshops i looping

Steno Diabetes Center Copenhagen, også kaldet SDCC, afholder afholder løbende workshops om loop. Vi sørger for, at annoncere datoerne på vores facebookside

Rapport om looping i Danmark

Vi har også kikket på status for looping i Danamrk i 2019 og du kan læse: