Giv nyt liv til din insulinpen

Billede af projektet Returnpen, som betyder genbrug af Novo Nordisk injektionspenne ved aflevering af brugte penne på apoteket

Vidste du, at din insulinpen ryger ud som affald uden at blive genbrugt? Giv nyt liv til din insulinpen fra Novo Nordisk ved at aflevere den i en returpen-pose på apoteket i København, Aarhus og Kolding, Materialerne derfra vil så blive genanvendt.

Hvert år producerer Novo Nordisk 500 millioner injektionspenne til mennesker verden over. Efter brug ender de som affald, og det er synd. For materialerne i dem er i høj kvalitet og kan godt genanvendes.

Læsetid: 3 Minutter

Hvad går det ud på?

Vi har i Type1 – Tænketank for Diabetes indgået et partnerskab med Novo Nordisk, Diabetesforeningen, Apotekerforeningeng og mange flere om dette fine klimapilotprojekt kaldet returpen™.

Returpen™ går ud på at tage materialerne fra din insulinpen fra Novo Nordisk og genanvende den til nye brugbare ting.

Giv nyt liv til din insulinpen

Din insulinpen fra Novo Nordisk er for god til at smide ud. Så hjælp til med at sikre, at den får et nyt liv.

Fra 1. december i år, kan du:

  1. Hente og bruge en returpen-pose til at opbevare dine brugte penne i. NB: Alt andet medicinsk affald skal ikke med ej heller nåle.
  2. Aflever den næste gang, du er på apoteket

Indtil videre kan du aflevere pennene på apoteker i:

  • Kolding
  • København
  • Aarhus.

Forlængelse af projektet grundet Corona

Returpen-pilotprojektet er forlænget på grund af Corona til 31. august, så evalueringen sker i efteråret. Vi håber, at vi bagefter kan udvide returpen™ til resten af Danmark.

Få mere at vide

  • Få mere information på returpen.dk
  • Se også liste over apoteker i din by.

Giv os dine erfaringer og del returpen™

Vi synes, at give nyt liv til din insulinpen er et godt og grønt initiativ, og vi håber, at du, som er penbruger vil bakke op om det.

Så hjælp os med at give os dine erfaringer og oplevelser med returpen™ og dele budskabet til alle personer med diabetes,

Her er partnerne i samarbejdet om returpen™: