Type1s techguide

Techguide type1

Type1s techguide er skabt et nyt og unikt samarbejde mellem brugere af diabetesteknologi, sygeplejespecialist på SDCC Linda H. Raimond samt virksomheder og distributører bag produkterne i Danmark.

Type1s techguide findes nu elektronisk og fortsat som pdf. til print. Skemaerne viser helt almindeligt diabetesudstyr og afspejler det indhold af pumper og sensorer, som lige nu udbydes i alle regioner – det vil sige – diabetesambulatorier i Danmark. Smartpen og blodsukkerapparater mv. bevilges af kommunerne.

Ikke alle ambulatorier tilbyder pumper. Så kan du skrifte ambulatorium. Men ikke alle pumpeambulatorier tilbyder alle pumperne i skemaet. Der sker fx, hvis de ikke har tilstrækkeligt kendskab til pumpen lokalt eller ressourcer. Kontakt da virksomheden direkte for hjælp.

Som noget nyt har vi også lavet guides til smartpens og ‘hukommelseshætter’ samt blodsukkerapparater og teststrimler.

Techguiden opdateres og udvikles hele tiden. Næste trin for techguiden er at vi sætter brugeranmeldelser på, så du kan læse om andres oplevelser og erfaringer med udstyret. Hvis du selv har lyst til at give en brugeranmeldelse kan du gøre det her.

OBS: Techguiden er senest opdateret marts 2022

Skema over insulinpumper – både med og uden slange

Insulinpumper

(åbner ny side)

Skema over sensorer/CGMs (kontinuerlige glykosemålere)

Sensorer & CGMs

(åbner ny side)

Skema over smartpens og hukommelseshætter

Smartpens & hukommelseshætter

(åbner ny side)

Skema over blodsukkerapparater og teststimler

Blodsukkerapparater & teststrimler

…kommer snart!

Har du brug for et skema i print?

Vi har fortsat Type1s techguide klar til print.

Techguiden er skabt i et nyt og unikt samarbejde mellem brugere af teknologien, en pumpesygeplejerske og virksomhederne bag produkterne.

Guiden er indtil videre lavet i et printbart pdf.-format i en kort version som løbende udvikles og tilrettes. Derudover er der et printsæt om looping og andre teknologier man kan få hjælp af i sin egenbehandling.

OBS: Tech-guiden er senest opdateret 9. februar. 2022. Tjek om du har den seneste version.

Guiden kommer snart til at ligge som et online skema, så vi sikrer os, at den er nem at læse, kan udvides, og at den løbende kan revideres og opdateres og hele tiden tilpasses brugernes behov.

Type1s techguide er lavet i et helt nyt type samarbejde mellem personer, der lever med type 1 diabetes, sygeplejespecialister og virksomhederne bag produkterne.

Vi ønsker med guiden at skabe åbenhed og gennemsigtighed på teknologiområdet.

Se de insulinpumper sensorer/CGMs der er på hylderne

Vi ønsker at skabe et mere ligeværdig og fair diabetesbehandling for alle, der lever med type 1 diabetes. Uanset hvor man bor i landet. Tech-guiden er at sætte handling bag ord. En af vores mærkesager er, at der skal være nemmere adgang til ny diabetesteknologi i Danmark uanset, om man er tilknyttet et diabetesambulatorium i Herning eller Hillerød.

Techguiden som fotos:

Type1 techguide 2022
Type1 techguide 2022
Type1 techguide 2022
Type1 techguide 2022
Type1 techguide 2022
Type1 techguide 2022
Type1 techguide 2022
Type1 techguide 2022
Type1 techguide 2022
Type1 techguide 2022
Type1 techguide 2022
Type1 techguide 2022
Type1 techguide 2022
Type1 techguide 2022
Type1 techguide 2022
Type1 techguide 2022

Vigtigt med viden og vigtigt med den rigtige formidling

Techguiden er også et stykke pædagogisk udviklingsarbejde. Hvordan sikrer vi, at de teknologiske landevindinger formidles godt og bredt til alle, der lever med type 1 diabetes i Danmark? Mennesker lærer forskellligt, og det skal guiden have fokus på fremadrettet.

Rom blev ikke bygget på en dag

Techguiden både udvides og udvikles løbende. Alle er således inviteret med til at komme med gode input. Skriv til info@type1.dk mrk. tech-guide.

Techguiden er delt op i generel information om diabetesteknologi med oversigter over de komponenter systemerne består af.

Der er skemaer over det udstyr, som regionerne tilbyder på alle landets diabetesambulatorier, som tilbyder pumpebehandling.

Techguiden har i denne første version følgende indhold:

  1. Skema over insulinpumper, som du kan ansøge om på ambulatoriet 
  2. (fortsat) Skema over insulinpumper, som du kan ansøge om på ambulatoriet 
  3. Skema over sensorer (CGM), som du kan ansøge ambulatoriet eller kommunen om  
  4. (fortsat) Skema over sensorer/CGM, som du kan ansøge ambulatoriet eller kommunen om        

Vi har lavet techguiden i to versioner. En lang udgave på 15 sider og en kort version på 4 sider, hvor der kun er skemaer over insulinpumper og sensorer/CGM.

Du kan se og printe guiden herunder ved at trykke på knappen. Det fungerer bedst at læse tech-guiden på en computerskærm.

Scroll ned og se fotos.

Herunder kan du finde skemaer til:

  1. Skema over kombination af diabetesudstyr (ikoner)

2. Skema over forskelligt diabetesudstyr (ikoner)

3. Skema over det nationale udbud

 4. Skema over DIY gør-det-selv teknologi, Open source-systemer i Danmark (også kaldet looping)

5. Andre eksempler på udstyr som kan være en hjælp i behandlingen af type 1 diabetes

6.Hjælp til at læse techguiden

Vær med hvor det sker

Det er tidskrævende og omkostningstungt at udvikle en online techguide.

Vi søger også økonomiske bidragsydere, som kan hjælpe med at finansiere guidens videre udvikling. der er uendelig muligheder for at udbygge guiden både pædagogisk, visuelt og med forskningsbaseret viden.

Indtil videre har alle vores virksomheds-støttemedlemmer og Børnediabetes Type1 hjulpet med at få etableret guiden. Stort tak for det.

Har du meldt dig ind som støttemedlem af Foreningen Type1? Det er Foreningen Type1, der står bag Type1 – Tænketank for Diabetes. Du kan melde dig ind her.

Fortæl andre om din pumpe og sensor/CGM

Du kan nu give din brugeranmeldelse af din pumpe, sensor eller CGM. Vi har udviklet et online- anmelder skema til formålet her. Fremadrettet knyttes anmeldelserne til brugerguiden, så de personer, som skal vælge en ny pumpe eller sensor/CGM både kan læse de hårde facts om størrelse og funktioner og de mere bløde data fra brugeranmeldelserne.