Behov for udstyr og tættere dialog

Type1 har udarbejdet en rapport om status for looping i Danmark i 2019.

Plakat om looping i Madrid 2020
Poster om looping på #ATTD 2020 Madrid

Type1´s vigtigste anbefalinger

 1. Et vigtigt tiltag er at sikre en tættere dialog mellem sundhedprofessionelle og de personer, der looper.
  Det kan fx være i form af faglige workshops, oplæg eller undervisning.
 1. Dialogen skal bedrage til at sikre en institutionel støtte til looping og finde ud af, hvordan sundhedprofessionelle og personer, der lever med diabetes bedst samarbejder om looping.
  Dette gælder fx også håndtering og brug af loopingdata.   
 1. Der arbejdes for at sikre bedre, enklere og mere demokratisk adgang til teknologisk diabetesudstyr, som bedst matcher den enkeltes behov. Det er således brugerens behov, som kommer i første række. En enklere og mere demokratisk tilgang til diabetesteknologi vil samtidig mindske uligheden i sundhed, så det ikke kun er de mest ressourcestærke personer med diabetes, der får gavn af brugerdreven innovation og nye tiltag.
 1. Looping anskues som en frigivelse af ressource til sundhedsvæsnet fremfor en behandlingsmæssig byrde. De personer som looper kan fx hjælpe andre, som ønsker at komme i gang med at loope. De ressourcer som looping frigiver anbefaler vi anvendes på personer med diabetes, som er særligt sårbare eller udsatte på forskellig vis.

Om selve undersøgelsen

Vi lavede undersøgelsen for at få viden om omfanget af looping, hvorfor personer med diabetes looper, outcomes og utilsigtede.

Undersøgelsen blev gennemført:

 • i perioden 19. – 31. december 2019.
 • som en anonym spørgeskemaundersøgelse via sociale medier og tog ca. 3 minutter at for deltageren at gennemføre.
 • Svarprocenten var 40

Få sidste nyt fra Type1


Tilmeld dig vores månedlige nyhedsbrev og få de nyeste information er indenfor diabetesteknologi, bæredygtig diabetesbehandling og brugerdreven innovation.